În cadrul cursului se studiază comportamentul individual, de grup și organizațional, cu scopul de a obține performanța organizațională.
Problematica valorii constituie o permanenţă a gândirii filosofice. Reflecţia asupra valorii a fost implicată în filosofie de la începuturile ei, cristalizând-se treptat şi devenind în timp obiectul unui domeniu specializat al acesteia: Axiologia – teoria valorii. Ca domeniu relativ autonom în cadrul problematicii filosofice, axiologia s-a constituit în a doua jumătate a secolului al XIX-lea, având ca preocupare esenţială studiul valorilor din perspectivă teoretico-filosofică. Disciplina Axiologie urmărește scopul de a forma și dezvolta competențe profesionale specialistului în Filosofie prin evidențierea și analiza sistemului de valori contemporan, contribuind la dezvoltarea capacității de valorizare într-un sistem propriu, bazat pe cunoașterea temeinică a realității; prin efectuarea unor analize comparative dintre diverse sisteme valorice, prin justificarea faptului că întoarcerea spre valori reprezintă un factor important de mobilizare și orientare, de echilibru și sens, precum şi dezvoltarea, la studenţi, a unor conştiinţe filosofice comparate, care ar permite înţelegerea mai profundă a aspectelor filosofice promovate de către teoria valorilor.
Diciplina Axiologia are un rol important în formarea competențelor studenților de la specilitatea Filosofie, prin specificul problematicii studiate și al metodelor de învățare valorificate în cadrul procesului de studiu. Realizarea obiectivelor generale și de referință pe parcursul orelor de curs și seminar va permite fortificarea cunoștințelor studenților, precum și pregătirea acestora în activitatea profesională conform cerințelor și rigorilor actuale.