Teoria Politică Modul Știința politică: teorie și istorie
Anul I
Încă din vremea lui Socrate, filozofii au examinat și sugerat cele mai susceptibile abordări ale cunoștințelor politice, precum și valorile culturale, regimurile politice, formele instituționale, legile și sistemele economice care facilitează cel mai bine „viața bună” pentru ființe umane. Acest curs oferă o introducere critică în principalele probleme și dezbateri din teoria politică occidentală, incluzând, dar fără a se limita la subiectele dreptate, legitimitate, egalitate, democrație, libertate, suveranitate și rolul istoriei în lumea politică și socială.
 
Statutul programului: Programa cursului Sui generis este o abordare teoretică structurată pe cele mai importante aspecte ale științei politice contemporane. Urmând o linie de program de continuitate, în același timp, noi paradigme și cerințe de cercetare și oferirea unui grad de 5 Credite. Domeniul cursului: Acest curs necesită și este construit în jurul mai multor teme de scriere. Aceste teme le permit studenților să 1) demonstreze citirea atentă și înțelegerea textelor atribuite și 2) demonstreze capacitatea de a diferenția și de a produce eseuri descriptive, persuasive și/sau analitice. Obiectivele programului: Acest curs își propune să introducă studenții în dezvoltarea teoriilor politice majore și are în special două obiective principale: familiarizarea studenților cu teoriile politice, ideologiile și gânditorii politici și al doilea pentru a ajuta studenții să obțină o perspectivă asupra diferitelor ipoteze și idei. referitoare la stat, societate și politică.
Limba străină B. Curs de bază (l. engleză)
Anul I

Cursul de față are drept scop studierea limbii străine secunde, limba B (l. engleză) în contextul relațiilor internaționale, punând  în practică metode şi tehnici precum şi principii ale cursului practic elaborate în baza Cadrului European Comun de Referință pentru Limbi și a Planului de Învățământ. Concepția disciplinei este determinată de un ansamblu de factori de ordin politico-socio-culturali, de obiectivele generale de referință, de diversitatea strategiilor tehnico-didactice, precum şi de modalitățile de evaluare a performanțelor obținute de către studenți pe parcursul studierii limbii engleze, realizată în conformitate cu noile cerințe înaintate de diversele situații, ce au drept scop integrarea în standardele europene.

Limba străină “B”. Lexicul și gramatica textului politic
Anul I

Disciplina Limba străină „B” (l. germană), nivelul A1+  are drept scop studierea limbii germane în contextul relaţiilor internaţionale. Scopul esențial al cursului practic de limbă germană cu obiective universitare este de a ajuta studenții să obțină competențe de vorbire în limba germană, în formă  verbală și scrisă, în context diplomatic pentru a fi capabili să întrețină conversații pe subiecte ce țin de specialitate.   

LIMBA STRĂINĂ „B”. CURS DE BAZĂ (GERMANĂ)
Anul I

Disciplina Limba germană „B” are drept scop studierea limbii germane în contextul relațiilor internaționale, punând în practică metode şi tehnici precum şi principii ale cursului practic elaborate în baza Cadrului European Comun de Referințe pentru Limbi și a Planului de Învățământ.

 Concepția disciplinei este determinată de un ansamblu de factori de ordin politico-socio-culturali, competențe profesionale, finalități de studiu, obiectivele de referință, diversitatea strategiilor tehnico-didactice, precum și modalitatea de evaluare a performanțelor obținute de către studenți pe parcursul studierii limbii germane, realizată în conformitate cu noile cerințe înaintate de diversele situații, ce au drept scop integrarea în standardele europene.

Actualitatea cursului practic constă în faptul că studierea limbii germane, în cadrul învățământului superior, va reprezenta un instrument, de valorificare a culturii, civilizației în perspectivă pragmatico-axiologică, ce vor răspunde perfect la nevoile studenților în contextul relațiilor internaționale (diplomați, funcționari publici și internaționali, etc.) a incluziunii academice, a înserării în câmpul muncii.

Limba Străină ''B'' Lexicul și gramatica textului politic (franc.)
Anul I

Cursul este conceput pentru studențíi anului întîi, specialitatea Relații Internaționale, semestrul doi, cu un total de 120 ore academice pentru secțiunea frecvență la zi ( 60 ore contact direct, 60 ore de lucru individual) și 120 ore academice pentru secțiunea frecvență redusă (24 ore contact direct, 96 ore de lucru individual) ce va permite subiecţilor o creștere rapidă şi eficientă de acumulare a mijloacelor de limbaj necesare satisfacerii nevoilor personale şi profesionale în mediul internaţional. În acest sens se propune :

►o creștere rapidă şi eficientă cu:

 -    Prioritate acordată comunicării, în consecinţă chiar din prima etapă, subiecţii pot aplica cunoştinţele asimilate în situaţii autentice,

 -   O învăţare pragmatică a gramaticii fără conceptualizare, fondată pe exemple pertinente și contextual deductive,

 -  Învăţarea sistematică a vocabularului orientat spre relaţiile europene şi internaţionale.

►răspunsuri la necesităţile personale şi profesionale cu:

 -     Situaţii ce relevă viaţa cotidiană sau para-profesională,

 -     Situaţii ce reflectă viaţa profesională în context internaţional,

 -     Registrele limbii şi conţinuturi langajiere adaptate situaţiilor- tip;

În vederea acumulării şi eficientizării cunoştințelor, se propun spre abordare o serie de tematici însoţite de obiective ce vor conduce la realizarea scopului sus-menţionat.