Enrolment options
Viitorul specialist filolog, profesor de limba şi literatura română, se înzestrează, prin disciplina de faţă cu cunoştinţe şi abilităţi privind constituirea şi evoluţia normelor literare, începând cu primele scrieri în limba română şi până la etapa contemporană. Studierea materiei se face în strânsă legătură cu fenomenele social-istorice şi culturale care au generat constituirea şi evoluţia limbii literare. În paralel cu studierea contribuţiei culturale a cărturarilor din trecutul nostru, se studiază şi particularităţile de limbă la faza respectivă de evoluţie.
Prin prezentul curs se dezvoltă la studenţi capacităţi practice de analiză a textelor din diferite perioade, de analiză a opiniilor de ordin filologic, expuse de către învăţaţi, cu privire la diverse probleme de lingvistică românească, de a-şi formula opiniile proprii pe marginea opiniilor controversate.
Formele de activitate în cadrul cursului sunt variate: prelegeri, seminare, lucru individual, lucrări de control, realizarea pe parcursul semestrului a mai multor teste (după anumite cicluri de teme), examen prin testare (scris).
Limba de instruire este româna. Beneficiarii cursului sunt studenții anului II, Licenţă de la specialităţile „Limba şi literatura română şi limba engleză” şi „Limba și literatura română și limba franceză”, domeniul general de studiu – 011 Științe ale Educației.