Scopul stagiului de practică la PMO constă în familiarizarea masteranzilor cu specificul activităţii psihologului în cadrul grupurilor, instituţiilor şi organizaţiilor (cercetare, intervenție și consiliere organizațională). În acest sens, pe parcursul stagiului, masteranzii își vor dezvolta abilități de investigare a unor probleme organizaționale, de consiliere a diferitor categorii de actori organizaționali și de proiectare a unor programe de intervenție psihosocială în vederea soluționării problemelor identificate. Pentru realizarea cu succes a stagiului, vor fi prezentate o serie de materiale necesare masterandului stagiar (descrierea activităților ce urmează a fi desfășurate, structura și conținutul raportului/dosarului final, instrumente de cercetare și evaluare, recomandări de acțiune etc.).
Cursul Psihologie economică este destinat masteranzilor din anul II şi prevede familiarizarea cu domeniul psihologiei economice, evidenţiindu-se rolul şi activităţile psihologului în această sferă. În acest scop, se vor examina diverse modele teoretice care descriu specificul societății de consum la etapa actuală, factorii psihologici care determină comportamentul de consum, vor fi explicate mecanismele de procesare cognitivă, funcţionare mnezică, influenţele inconştiente şi necontrolate care determină distorsionarea informaţiei din mesajele publicitare, cum se iau deciziile de cumpărare, disonanța cognitivă postdecizie (după cumpărarea sau achiziționarea unui produs), obiceiuri legate de consum etc.
Cursul prevede familiarizarea cu specificul procesului de intervenție psihosocială în organizații, evidențiindu-se rolul, sarcinile și activitățile tipice întreprinse de psiholog în acest sens. Astfel, în cadrul cursului, vor fi analizate caracteristici, etape și finalități ale procesului de intervenție psihosocială, tipuri și forme de intervenție psihosocială, modul de elaborare a programelor de intervenție psihosocială și procedurile de evaluare a acestora. În contextul examinării strategiilor de intervenție psihosocială pentru diverse fenomene organizaționale, o atenție deosebită se va acorda și discuției cu referire la aspectele normative, de ordin etic și deontologic în activitatea psihologului organizațional.