ECONOMIA SOCIALĂ
Semestrul I

        Economia socială, ca disciplină, este destinată studenților de la Ciclul II, Masterat, care studiază programul Managementul serviciilor sociale. 

        Scopul acestui curs constă în reflectarea  sectorului economic care poate combina eficiența economică cu incluziunea socială și sistemele democratice de guvernanță, colaborând atât cu sectorul public, cât și cu cel privat pentru a adapta serviciile sociale nevoilor populației. De asemenea, acest curs este direcționat spre dobândirea atitudinilor necesare și eficace creării soluțiilor eficiente de extindere și dezvoltare continuă a economiei sociale care poate avea o contribuție semnificativă la crearea locurilor de muncă, creșterea economică durabilă și la o mai bună repartizare a veniturilor și a bunăstării.

Economia socială
Semestrul I

            Disciplina este destinată studenținlor de la Ciclul II, Masterat, care studază programul Managementul serviciilor sociale. Teoriile de economiei sociale care sunt analizate pe parcursul desfășurării cursului, vor ajuta masteranzii să-și formeze un spectru clar în tendințele în care se dezvoltă societatea, dacă vrea să prospere.

            Ca reacţie la sporirea rolului economiei sociale în societate se modifică şi atitudinea referitoare la activităţile şi responsabilităţile pe care le au companiile faţă de cei, pe care îi influenţează. Astfel, societatea devine cointeresată nu numai în rezultatele finale ale funcţionării unităţilor economice – societatea îşi formează, de-facto şi anumite aşteptări, referitoare la modul cum are loc coeziunea între organizații și societate și cum acestea îşi realizează activitatea sa: cum consumă resursele naturale,  cum utilizează munca angajaţilor, care este impactul corporațiilor asupra dezvoltării comunităţii.

            Tendintele clare de a face companiile care activează într-un mediu anume să fie responsabile pentru acest mediu și să stabilească un cod de comportament referitor la societate, au condus la necesitatea de a elabora și a consolida cursul de Economiei sociale.

Fundamente ale managementului
Semestrul I

Managementul este o disciplină economică de sinteză. Are un caracter multidisciplinar întrucât preia categorii economice din doctrine economice, economie politică, politici economice, marketing, finanţe etc. şi utilizează metode statistice, matematice, sociologice, grafice şi altele. Managementul reprezintă un sistem ce include astfel de elemente cum ar fi managementul general sau teoria managerială, managementul firmei, managementul afacerilor, managementul  financiar, managementul resurselor umane şi altele.

Planificarea şi organizarea serviciilor sociale
Semestrul I
Cursul Planificarea şi organizarea serviciilor sociale îşi propune să ghideze masteranzii în cunoaşterea serviciilor sociale existente în Republica Moldova pentru diferite categorii de beneficiari, precum şi să le dezvolte abilităţi de planificare a serviciilor sociale, de evaluare şi monitorizare a lor. Vor fi puse în discuţie metodele de planificare strategică şi instituţională, criterii de furnizare a serviciilor sociale, metode, tehnici şi instrumente folosite în acordarea serviciilor sociale în funcţie de etapă, etape în procesul de acordare a serviciilor sociale, identificarea resurselor disponibile, exemplificarea instrumentelor de lucru.