ilor anului I totalitatea tehnologiilor de boradcast și producție. Pe parcursul cursului studenții vor învăța să facă diferența între echipamente, să cunoască destinația lor, dar și modul de utilizare. Astfel studenții vor putea clasifica, alege și mânui echipamente multimedia și difuzare de ultimă generație.
Acest curs oferă o înțelegere profundă a elementelor fundamentale ale designului de jocuri, de la conceptualizare și povestire, până la mecanici de joc și design vizual. Studenții vor avea oportunitatea să învețe despre procesele creative și tehnice din spatele dezvoltării jocurilor, explorând diverse genuri și platforme.
Cursul 'Bazele producției virtualizate' oferă studenților o înțelegere cuprinzătoare a proceselor și tehnologiilor implicate în crearea de medii virtuale interactive. Studenții vor avea oportunitatea să exploreze diversele aspecte ale producției virtuale, de la conceptualizare și design până la implementare și evaluare post-lansare. Nu se cer competențe specifice anterioare pentru a participa la acest curs, fiind astfel accesibil unui spectru larg de studenți. Flexibilitatea în abordarea temelor permite adaptarea cursului la nevoile specifice ale fiecărui student, încurajând explorarea independentă și dezvoltarea unui stil personal.
În cadrul acestei materii vom studia bazele apariției animației, rolul ei în societate, istorie și cultură. Cursul va socili capacitatile dumneavoastre creative cognitive și critice căci vom învăța să analizăm o producție artistică fie ea o opera litera sau audio-vizuală. Vom învăța să interpretăm mesajele ascunse într-un clip video și vom încerca să le implimentăm în în propriile noastre lucrări.
În cadrul disciplinei „Bazele producției de sunet” sunt examinați parametrii principali ai sunetului şi caracteristicile acestuia; modalitățile de generare a undelor sonore și tipurile acestora; metodele analogice și digitale de înregistrare și reproducerea sunetului, precum şi particularităţile actului de creație în producția de sunet. Totodată, în contextul acestei discipline de studiu sunt valorificate instrumentele și tehnicile de post-procesare a sunetului, prin aceasta familiarizând studenții cu conceptele-cheie ale formării profesionale.
Cursul pune în valoare principiile fundamentale ale producției de sunet, proiectând specificitatea, rolul și efectele acesteia pentru diferite tipuri de produse multimedia. El se concentrează pe etapele principale ale producției de sunet, și anume pe: înregistrare, prelucrare și reproducere, evidenţiind potenţialul, efectele şi sferele de influenţă ale sunetului în producția multimedia.
Disciplina de studiu este destinată studenţilor anului I, specialitatea Producție multimedia.
Limba de predare a disciplinei este româna și rusa.