Einschreibeoptionen

Psihologia vârstelor
Anul I

Psihologia vârstelor studiază  legităţile dezvoltării psihice şi formării personalităţii de-a lungul ontogenezei omului. Acest curs oferă posibilitatea de a sesiza aspectul dinamic al dezvoltării omului, determinarea factorilor ce influenţează dezvoltarea psihologică la diferite etape de vârstă. Studierea intervenţiilor psihice a diferitor servicii psihologice în perioada de criză va permite viitorilor specialişti utilizarea diferitor metodologii pentru organizarea optimă a factorilor şi condiţiilor dezvoltării psihice a copilului.

În acest context, psihologia vârstelor are un loc distinct, întrucât a putea înţelege şi explica în profunzime o situaţie, un comportament, o atitudine înseamnă să cunoşti mai întâi începuturile.

 

Studiul fiinţei umane încă din momentul concepţiei şi mai intensiv de la naştere şi până la moarte, cu tot ceea ce este comun şi semnificativ pe toată durata vieţi, dar şi cu relevarea etapelor distincte ale evoluţiei umane conferă psihologiei vârstelor un statut solid şi central în cadrul disciplinelor psihologice, constituirea ei fiind posibilă printre altele datorită acumulărilor de cunoştinţe în psihologia generală şi în unele ramuri ce vizau studiul omului în anumite perioade de vârstă.

Selbsteinschreibung (Student)
Selbsteinschreibung (Student)