Einschreibeoptionen

Tehnici de comunicare în limba română
Anul I

Obiectivul de bază al cursului Tehnici de comunicare în limba română rezidă în a-i ajuta pe studenți să stăpânească competențe de comunicare în calitate de vorbitori dinamici ai limbii române, ceea ce le va permite să-și continuie studiile  în limba oficială a statului, drept urmare, le va oferi posibilitatea de a se încadra mai lesne în mediul socioeconomic și cultural al țării. Astfel, se va contribui la formarea cadrelor, al căror profesionalism și inteligență vor fi actualizate prin limbaj, limba fiind instrumentul lor principal de lucru. 

Studentul va putea să se exprime nuanțat pe marginea unor subiecte de actualitate, axate pe realitatea social-economică din republica noastră, exprimându-și argumentat și convingător opinia. Se va opera în mod deosebit cu bazele limbajului de specialitate. Studentul va putea utiliza, în comunicarea orală, lexicul adecvat specialității alese. Cunoștințele acumulate se vor materializa în comunicarea scrisă (întocmirea diverselor tipuri de scrisori oficiale și acte corespunzătoare domeniului de activitate).

Formele de activitate în cadrul cursului sunt variate: seminare, lucru individual, lucrări de control, realizarea pe parcursul semestrului a mai multor teste (după anumite cicluri de teme), examen prin testare (scris).

Textele propuse pentru lectură, analiză și discuții actualizează limbajul de specialitate. În aceste tipuri de texte se întâlnesc expresii uzuale, șabloane și structuri-stereotip, specifice exprimării curente.

            La finele acestui curs studentul va putea întreține discuție cu profesioniști din domeniul respectiv sau adiacente acestuia. 

Gäste können auf diesen Kurs nicht zugreifen. Melden Sie sich bitte an.