Тематический план

  • Общее

  • Curriculum: Didactica disciplinii Matematica

    Didactica matematicii este o disciplină care aprofundează disciplina fundamentală Teoria instruirii și contribuie la formarea profesională a viitoarelor cadre didactice pentru instituțiile preuniversitare de învățământ.

    Cursul Didactica matematicii se încadrează în seria disciplinelor cu același generic care vizează toate disciplinele treptei primare de învățământ. În cadrul cursului, conținuturile de învățare din cursul primar de matematică sunt abordate din punct de vedere teoretico-matematic, metodologic, iar în rezultat, studenții își formează capacități cognitive, afective, motivaționale, care împreună cu trăsăturile de personalitate asigură formarea competențelor profesionale necesare desfășurării unei activități didactice eficiente.

    În acest context, Didactica matematicii este o disciplină obligatorie cu un număr optim de ore auditoriale și individuale care oferă posibilitate de a forma studenţilor competenţe în procesul de formare profesională inițială în context universitar.

    Curriculumul la disciplina Didactica matematicii este destinat studenţilor specialităţii Învățământ primar, viitoare cadre didactice.

    Didactica matematicii este știința conceptelor cele mai abstracte, de o extremă generalitate. Ea are rolul de asigura studenții cu achiziții temeinice în legătură cu noțiunile elementare de matematică, de a le forma studenților deprinderea de a aplica aceste cunoștințe în viața practică, precum și a contribui la dezvoltarea gândirii logice, memoriei, atenției, la formarea deprinderilor de ordine și punctualitate, la dezvoltarea și cultivarea intuiției, spontanietății, rezolvării rapide a situațiilor-problemă ce apar.

     Astfel, matematica este o disciplină obligatorie și fundamentală pentru studiul celorlalte discipline. Didactica matematicii este „Știința care studiază producerea și comunicarea  de cunoștințe matematice și ceea ce le este specific”, susține Guy Brousseau. Ea studiază modul în care cunoștințele sunt create, comunicate și utilizate pentru satisfacerea nevoilor oamenilor.

    Limba de predare a disciplinei: română

    Beneficiarii: studenții

  • Resurse

  • Тема 3

  • Тема 4

  • Тема 5