Proiectul de lucru individual presupune elaborarea unui draft de Cod de etică organizațional.
Pentru realizarea proiectului se propune a alege din următoarele instituții:
1) Cod de etică a FRIȘPA (pentru studenți și cadre didactice)
2) Cod de etică pentru deputații Parlamentului Republicii Moldova (studenții de la specialitatea Politologie această tema este obligatorie!)
3) Cod de etică pentru ONG (în cazul în care membrii grupului de lucru activează în așa tip de organizație, ea nu are un cod de etică)!
La un proiect vor lucra echipe create din 3 studenți. În cazul în care un student rămâne fără posibilitatea de a crea grup, poate adera la un grup creat.
Structura proiectului:
1. Foaie de titlu
2. Structura proiectului (aici se va indica care dintre studenții grupului de lucru au lucrat nemijlocit la capitolul, paragraful X, Y, pentru a putea aprecia corect contribuție individuală a fiecărui student la un proiect colectiv)
3. Conținutul nemijlocit al codului:
- Misiunea, valorile și principiile de bază ale organizației
- Rolul, atribuțiile, obligațiile, responsabilitățile și drepturile angajaților (a subiecților principali ai organizației)
- Comportamente nedorite, interzise în organizație
- Incompatibilități și conflicte de interese (dacă este cazul)
- Recomandări privind ținuta vestimentară, relațiile dintre angajați și clienți etc.
- Sancțiuni disciplinare pentru încălcarea prevederilor codului
- Comisii de etică/ structuri care sunt responsabile de punerea în aplicare a prevederilor codului sau aplicarea sancțiunilor.
- Bibliografie (aveți dreptul să studiați experiența altor state/ organizații cu misiuni similare, dar fără a copia la greu o singură sursă. Se vor aprecia ideile originale, creativ, contribuțiile personale)
Volumul conținutului codului propriu-zis (fără foaia de titlu, cuprins și bibliografie se vor înscrie în 5-7 pagini A4, 12 Times New Roman, 1, 5 rând)
Recomandări metodice pentru lucrul individual al studentului
Produs preconizat |
Strategii de realizare |
Criterii de evaluare |
Termen de realizare |
Cod etic/ deontologic pentru o instituție organizație X |
Structura proiectului: 1. Foaie de titlu 2. Structura proiectului (aici se va indica care dintre studenții grupului de lucru au lucrat nemijlocit la capitolul, paragraful X, Y, pentru a putea aprecia corect contribuție individuală a fiecărui student la un proiect colectiv) 3. Conținutul nemijlocit al codului: - Misiunea, valorile și principiile de bază ale organizației -Rolul, atribuțiile, obligațiile, responsabilitățile și drepturile angajaților (a subiecților principali ai organizației) - Comportamente nedorite, interzise în organizație - Incompatibilități și conflicte de interese (dacă este cazul) - Recomandări privind ținuta vestimentară, relațiile dintre angajați și clienți etc. - Sancțiuni disciplinare pentru încălcarea prevederilor codului - Comisii de etică/ structuri care sunt responsabile de punerea în aplicare a prevederilor codului sau aplicarea sancțiunilor. - Bibliografie (aveți dreptul să studiați experiența altor state/ organizații cu misiuni similare, dar fără a copia o singură sursă. Se vor aprecia ideile originale, creative, contribuțiile personale) Modalități de prezentare: Volumul conținutului codului propriu-zis (fără foaia de titlu, cuprins și bibliografie se vor înscrie în 5-7 pagini A4, 12 Times New Roman, 1,5 rând) |
- 1.actualitate și originalitate - 2. respectarea sarcinilor enunțate - 4. relevanța conținutului - 3. suportul bibliografic.
|
Ultima săptămână a semestrului |