Tehnologia materialelor
Anul II

”Tehnologia materialelor” este un curs special in cadrul căreia se studiază  materialele noi, tehnologii de sinteză şi creştere a cristalelor şi straturilor de semiconductori, conductori, dielectrici, superconductori, segnetoelectrici, materiale magnetice şi alte materiale. Beneficiari ai acestui curs sunt viitorii fizicieni, care la finalizarea studiilor  vor obține abilitățile practice de rezolvare a problemelor specifice din domeniul tehnologiei materialelor și care vor putea formula problemele de cercetare şi elaborare proiectelor de investigaţie din acest domeniu.  Competenţele obţinute de studenţi în urma studierii acestui curs formează baza necesară pentru însuşirea altor cursuri de specialitate, ce permite formarea unui specialist de înaltă calificare, care poate lucra la întreprinderile de producție electronică.

Cristalografia
Anul II

Cursul „ Cristalografia” familiarizează studenţii cu legile de bază ale cristalografiei geometrice, particularităţile simetriei morfologice şi reticulare a cristalelor, formele cristalografice şi sistemele cristalografice, reprezentarea grafică a lor, relaţiile dintre compoziţia chimică a cristalelor şi proprietăţile fizice ale lor.

Disciplina are drept obiectiv prezentarea principalelor aspecte legate  de starea solidă a materiei care are impact ştiinţific şi tehnologic în microelectronică, electronica cuantică, tehnica de transmitere şi prelucrare a informaţiei, optoelectronica modernă.

Electrodinamica
Anul II

Electrodinamica este o ramură a fizicii, care studiază câmpul electromagnetic în toate manifestările lui, inclusiv fenomenele electrice și magnetice, interacțiunile electromagnetice, propagarea undelor electromagnetice. 

Modul: Metode numerice (2. Fizica stării solide și știința materialelor)
Anul II

Fizica Stării Solide și Știința Nanomaterialelor este un compartiment al fizicii, care studiază proprietățile și fenomenele fizice specifice materialelor reieșind din structura cristalină și compoziția lor. 

Modul: Fizica Teoretică (2. Metodele fizicii matematice)
Anul II

Metodele Fizicii Matematice este o ramură a științei, cate a  apărut ca rezultat al modelării matematice a fenomenelor fizice cu respectarea principiului fundamental al acțiunii minime. Este un instrument eficient de cercetare, dezvoltat în mare parte de matematicieni pentru necesitățile fizicienilor, dar și în rezultatul soluționării matematice a problemelor fizice de către fizicieni.  

Modul: Fizica Teoretică (1. Mecanica teoretică)
Anul II

Mecanica Teoretică este un compartiment al Fizicii Teoretice, care,  spre deosebire de mecanica clasică newtoniană, studiază fenomenele mecanice, utilizând metode de cercetare specifice fizicii teoretice cum ar fi formalismul Lagrange, Hamilton și Hamilton-Yacobi.

 

Fizica Generală IV Optica
Anul II

Optica este o ramură a fizicii care studiază proprietățile și natura luminii, modul de producere a acesteia și legile propagării și interacțiunii luminii cu substanța. 

Arhitectura și avionica dronelor
Anul II

Avionică este un termen, cuvânt-valiză, care exprimă totalitatea sistemelelor electrice și electronice utilizate pe aeronave, sateliți artificiali și nave spațiale. Sistemele de avionică includ aparatură de navigație, afișajul și gestionarea de sisteme multiple, precum și sutele de sisteme care sunt montate pe aeronavă pentru a efectua funcții individuale. Acestea pot fi la fel de simple cum este un proiector pentru un elicopter de poliție, sau la fel de complicat ca sistemul tactic de avertizare timpurie pentru o platformă aeropurtată. Termenul avionică este un cuvânt-valiză al cuvintelor avi-ație și electr-onică.

Programarea în fizică. algoritmi de bază
Anul II

Rezolvarea problemelor fizicii teoretice moderne presupune un nivel înalt de cunoștințe în domeniul programării, algoritmilor și metodelor de calcul.

În cadrul cursului dat studenții vor face cunoștința cu algoritmi de bază și metode numerice pentru rezolvarea problemelor fizice la calculator. În cadrul laboratorului se vor dezvolta abilităţi de stabilirea și deducerea formulelor de calcul, elaborarea algoritmilor și aplicarea lor în programe de calcul la rezolvarea problemelor fizice.