Bazele tehnologiilor informaționale avansate / masterat
Semestrul I

Dezvoltarea societăţii informaţionale şi a cunoaşterii, grefată pe tehnologiile informaţionale şi de comunicaţii (TIC), reprezintă un catalizator formidabil pentru dezvoltarea omenirii, la modul general. TIC considerabil îşi măresc eficienţa, dacă ele sunt orientate la soluţionarea unor probleme ce se înscriu organic în anumite tehnologii de producţie, tratament medical, instruire, organizare, evidenţă etc.

Multimedia și grafica asistată de calculator în softurile educaționale
Semestrul I

Scopul cursului ”Multimedia și grafica asistată de calculator în softurile educaționale” este inițierea rapidă a masteranzilor în domeniul tehnologiilor de creare și implementare în activitățile didactice a resurselor digitale audio, video și reprezentări grafice de diverse 2D și 3D.

Precondiția necesară pentru însușirea acestui curs este cunoașterea sintaxei limbajului de programare Pascal și tehnologiilor de programare vizuală 

Tehnologii de programare vizuală
Semestrul I

Educația digitală este una din strategiile de dezvoltare a educației în Republica Moldova. Pentru implementarea ei sunt necesari profesori bine instruiți în domeniul elaborării și implementării resurselor digitale în procesul educațional. Scopul cursului ”Programarea vizuală” este inițierea rapidă a masteranzilor în domeniul tehnicilor de programare utilizate în prezent la realizarea aplicațiilor interactive pentru procesul educațional. 

Elaborarea aplicaţiilor WEB
Semestrul I

Cursul reprezintă o disciplină ce permite însușirea și aplicarea în practică a noțiunilor legate de proiectarea, elaborarea și implementarea aplicațiilor WEB. Familiarizarea cu modul de utilizare și funcțiile unei aplicații WEB. Formarea aptitudinilor legate de proiectarea unor structuri de date, care să permită scrierea unor aplicații performante. Formarea unor deprinderi de reprezentare a obiectelor statice și de prelucrare a obiectelor dinamice precum şi capacitatea de control a performanțelor aplicației relativ la raportul memorie consumată / viteza de execuție.