Opțiuni înscriere

TEHNOLOGIA PRODUSELOR ALIMENTARE
Anul III

Creator de curs - Viorica GLADCHI, dr., prof.univ.

Disciplina  Tehnologia produselor alimentare  reprezintă  o parte  componentă importantă   în formarea specialistului în domeniul  tehnologiei cimice, fiind o ramură a științelor tehnice care cuprinde elaborări, argumentări teoretice și experimentale a principiilor științifice de fabricare a produselor alimentare. Tehnologia produselor alimentare include investigații teoretice și practice destinate modernizării fluxului tehnologic de producere a alimentelor, ameliorării calității lor, optimizării procedeelor de obținere a semifabricatelor și produselor finite. De asemenea tehnologia produselor alimentare cuprinde metode de verificare a proprietăților alimentelor în scopul obținerii produselor sigure pentru consum. Cursul include studiul principalelor operații și faze ale proceselor tehnologice, sensul, în care calitatea materiei prime și a proceselor tehnologice influențează calitatea produselor finite. În acest context se studiază tehnologiile de producere a unui șir de produse alimentare, sortimentul și indicatorii de calitate ai acestora. Sunt examinate mai detaliat procesele din ramurile industriei alimentare autohtone, modalitățile de valorificare superioară a materiilor prime, subliniindu-se direcțiile moderne de dezvoltare, precum și perspectivelel pe plan mondial și în țară.

Autoînscriere (Student)
Autoînscriere (Student)