Opțiuni înscriere

Contabilitatea financiară II
Anul II

Disciplina „Contabilitatea financiară II” are menirea de a prezenta sisteme, principii, metode şi tehnici de organizare şi ținere a contabilității în cadru entității economice în condițiile pluralismului formelor de proprietate şi a celor de gestiune a patrimoniului. Disciplina dată include unitățile de conținut a contabilității financiare, care nu sunt prevăzute la disciplina  „Contabilitatea financiară I”.

Disciplina „Contabilitatea financiară II” continuă logic cursul „Bazele contabilităţii” şi la rândul său servește ca bază pentru disciplinele „Contabilitatea managerială”, „Contabilitatea în ramuri”, „Contabilitatea în comerţ”, „Control şi audit”, „Analiza activităţii economico-financiară”, „Sisteme informatice în contabilitate” etc.

Misiunea curriculumului la disciplina „Contabilitatea financiară II” este de a forma specialistului în domeniul contabilității competențe profesionale și finalități de a organiza la nivel de entitate economică contabilitatea activităților ce țin de aprovizionare cu resurse, producere, vânzare, prestarea serviciilor, salarizarea personalului, de întocmirea şi prezentarea Situațiilor financiare.

Prin scopul său, disciplina „Contabilitatea financiară II”  îşi propune să continue formarea la studenți a gândirii economice şi deprinderilor practice privind toate sectoarele de evidenţă a entităţilor economice.

Conținutul disciplinei „Contabilitatea financiară II” cuprinde politicile contabile conform cerințelor generale, ce rezultă din noile Standardele Naționale de Contabilitate. Studiul acestei discipline le asigură studenţilor pregătirea teoretică şi practica de ținere a contabilității conform cerințelor sistemului contabil complet cu prezentarea Situațiilor financiare complete.

Limba de pregătire: română/rusă/engleză.

Disciplina „Contabilitatea financiară II” participă la formarea competențelor profesionale ale personalității integre şi competente profesional în domeniul contabilității pentru a corespunde cerințelor actuale şi de perspectivă a pieței de muncă locale şi internaționale.

Pentru studenţii specialității „Contabilitate” din cadrul Facultăţii Ştiinţei Economice USM studiul disciplinei „Contabilitatea financiară II” se încheie cu examen. Studentul se admite la examen după susținerea a două teste pe parcursul semestrului, însușirea materialul teoretic, practic din cadrul lecțiilor de seminare şi susținerea lucrului individual.

Autoînscriere (Student)
Autoînscriere (Student)