Opțiuni înscriere
Botanica Partea II. Plantele superioare (sistematica şi filogenia plantelor superioare) este o disciplină care studiază principalele grupe de plante superioare, începînd cu muşchii şi terminînd cu marea diversitate a plantelor cu flori aflate în strînsă legătură cu condiţiile ecologice la care aceste plante s-au adaptat în procesul de evoluţie.
Botanica sistematică este o disciplină, care studiază asemănările, deosebirile şi originea plantelor superioare, urmărind stabilirea relaţiilor filogenetice dintre diferite taxoane de plante, în vederea prezentării acestora într-un sistem natural – filogenetic de clasificare, care să reflecte ordinea şi direcţiii de evoluţie a lumii vegetale în dependenţă de modificările regimului facrorilor ecologici şi luînd în vedere presingul antropic asupra florei şi vegetaţiei.
Sistematica plantelor superioare ca ştiinţa studiază şi adaptările ecologice, caracterul de răspândire şi rolul plantelor în ecosistemele Terrei şi împortanţa lor pentru societatea umană. O atenţie sporită se acordă studierii morfologiei evolutive, direcţiilor şi etapelor principale ale evoluţiei lumii vegetale.
Cunoştinţele obţinute vor putea fi aplicate în domeniile ce ţin de conservarea biodiversităţii, protecţia şi folosirea sustenabilă a resurselor vegetale naturale.
Cursul Botanica, partea II este un curs fundamental, partea componentă importantă din formarea studenţilor biologi ;I ecologi pentru activitatea lor profesională în viitor.
Disciplina se predă în limba română
Deneficiatorii cursului sunt studenţii specialităţilor Biologie. Biologie moleculară şi Ecologie.