Opțiuni înscriere
Teoria administrației publice reprezintă un ansamblu de concepții și viziuni despre originea şi evoluţia administraţiei publice ca fenomen social, principiile de organizare și funcționare a sistemului administrativ, legităţile ei de dezvoltare, factorii care contribuie la eficientizarea activităţii administrative.
Statutul curriculumului. In conformitate cu prevederile Cadrului Național al Calificărilor și Planului de învăţămînt la specialitatea „Administraţie Publică", ciclul I, Licență, unitatea de curs „Teoria administraţiei publice" este o disciplină fundamentală, oferind 5 puncte de credit luate în considerare la promovarea anului de studii.
Scopul cursului. Pregătirea teoretică a viitorilor specialiști prin studierea viziunilor teoreticoconceptuale şi doctrinare acumulate pe parcursul evoluţiei istorice, precum şi prin analiza practicii administrative la diferite etape istorice în contextul mediului politic, juridic şi social în care a funcţionat și funcționează în prezent administraţia publică.
Obiectivele cursului. Formarea cadrelor profesionale pentru sistemul administrației publice, capabile să transpună cunoștințele teoretice în activitatea practică, asigurând prin aceasta implementarea tehnologiilor administrative eficiente în procesul continuu de modernizare a administrației publice.
Baza metodică a cursului. Metodologia cursului presupune numeroase procedee, tehnici și moduri de abordare a unităților de conținut, accent punându-se pe metodele interactive și participative de predare.
Beneficiarii cursului. Cursul este destinat studenților anului I (semestrul I) de la specialitatea „Administrație Publică", limba română de predare.