Opțiuni înscriere

Cataliza cu combinații coordinative
Semestrul III

Cursul special la disciplina “Cataliza cu combinaţii coordinative” este destinat masteranzilor Facultatăţii de Chimie şi Tehnologie Chimică şi face parte din disciplinele academice de specialitate, limba de instruire – română.

             Actualmente practic nu sunt domenii al activităţii umane, unde nu ar fi folosiţi compuşii coordinativi. Cel mai larg aceştia se folosesc în analiza chimică, industriile chimică şi metalurgică,  farmacologie, depunerea electrochimică a metalelor, sinteza organică, producerea coloranţilor, tehnologiile de îmbogăţire şi prelucrare a materialelor radioactive, la purificarea apei etc. Datorită proprietăţilor catalitice compuşii coordinativi de asemenea îşi găsesc o aplicare largă în cataliza moleculară, care fiind o parte indispensabilă a teoriei catalizei generale, se deosebeşte atât de cataliza omogenă, cât şi de cataliza eterogenă prin acizi şi baze, şi constituie cataliza omogenă prin combinaţiile coordinative ale metalelor de tranziţie, limba de instruire – română.

            Scopul cursului este de a pune fundamentul aspectului teoretic şi de a forma concepţia generală despre principiile, metodologia şi domeniile de aplicare a compuşilor coordinativi.

            Cunoştinţele obţinute în urma însuşirii acestui curs vor putea fi aplicate pentru a explica acţiunea catalizatorului asupra mecanismului reacţiei catalitice redox studiate, a determina  condiţiile optime de efectuare a analizei calitative şi cantitative cu aplicarea compuşilor coordinativi a unui sistem policomponent, a rezolva aplicaţii numerice şi, a determina practic  mecanismul unui proces chimic complex.

Conţinuturile teoretice ale acestui curs vor fi consolidate la orele de lucrări de laborator prin realizarea unui set de lucrări practice. 

 

Autoînscriere (Student)
Autoînscriere (Student)