Enrolment options

CHIMIA ORGANICĂ II
Anul I

Disciplina academică Chimie organică II” (Derivaţi organici funcționali) este o disciplină fundamentală şi reprezintă o continuare a cursului Chimie organică I. Cunoştinţele care se acumulează în cadrul acestei discipline se utilizează pentru formarea bazelor teoretice şi practice ale chimiei organice şi familiarizează studenţii cu clasele de derivaţi halogenaţi, alcooli, fenoli, eteri, derivați cu azot, compuşi carbonilici și carboxilici care posedă proprietăți aplicative relevante.

Conţinutul teoretic al acestui curs va fi consolidat şi utilizat la orele de laborator, iar misiunea acestui curs este de a stabili baza teoretică pentru asimilarea eficientă a disciplinelor cu caracter aplicativ (sinteza organică, compuşi naturali, biochimie, compuşi heterociclici etc.).

Cunoştinţele şi aptitudinele formate de acest curs  sunt necesare la studiul compușilor organici cu diferite proprietăți funcționale, inclusiv cu activitate biologică și relevanță farmacologică, reprezentând o parte esențială și indispensabilă în formarea profesională a specialistului chimist, absolvent al Facultăţii de Chimie şi Tehnologie Chimică.

Chimie Organica II
Chimie Organica II
Self enrolment (Student)
Self enrolment (Student)