Opțiuni înscriere
Instituţionalizarea reprezintă un proces care stabileşte modelul de comportament uman. Fenomenul a derivat din esenţa şi cursul vieţii sociale care, în opinia sociologilor, este alimentată de o sursă dublă: uniformitatea conştiinţei şi diviziunea muncii sociale.
În prezent comunicarea instituţională constituie sfera de aplicare a resurselor intelectuale şi financiare ale majorităţii entităţilor din societatea democrată. Antrenarea în circuitul instituţional a unui număr tot mai mare de instituţii a generat necesitatea creării suportului ştiinţific şi formativ de rigoare. Instruirea specialiştilor în sectorul comunicării instituţionale este valorificat în multe ţări din Europa şi de pe continentul nord-american. Fenomenele din viaţa social-politică şi economică din Republica Moldova denotă interesul crescând al instituţiilor locale faţă de acest domeniu al comunicării publice. El este estimat tot mai frecvent ca un compartiment inseparabil al strategiei manageriale de lungă durată.
Conștientizând aceste fapte, în programul de studiu0321.2 Comunicare și relații publice de la Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării, specializarea Comunicare și relații publice,a fost introdusă disciplina Comunicarea instituţională. Această disciplinăare un loc și rol fundamental în formarea competențelor cognitive ale specialiștilor în comunicare. Cursul dezvăluie principalele teorii ale instituționalizării sociale, esența și tipologia comunicării instituționale etc.