Enrolment options

SEMINOLOGIE ŞI PEPINIERE
Anul II

Seminologia şi pepiniere silvice sunt părţi componente ale disciplinei împăduriri care în silvicultură au caracter aplicativ şi se ocupă de planificare şi organizarea lucrărilor silvotehnice de recoltarea, prelucrarea şi pregătirea pentru semănat a seminţelor speciilor forestiere, precum şi creşterea puieţilor în pepiniere.

Seminţele se folosesc în silvicultură ca material forestier de reproducere la efectuarea lucrărilor de împăduriri. De calitatea seminţelor depinde productivitatea viitoarelor păduri. De aceea seminţele se recoltează cu preferinţă din arboreturi viguroase şi din plantaţii special amenajate numite rezervaţii de seminţe. Seminţele astfel recoltate deţin caracteristici ereditare superioare moştenite de la arborii maturi.

Pepinierele la rândul său au ca scop cultivarea materialului de plantat de cea mai înaltă calitate. Creşterea materialului de plantat în pepiniere este necesară deoarece nu întotdeauna este posibilă constituirea pădurii prin semănături directe. Pe terenuri erodate, supuse alunecărilor de teren, tasate, inerbate plantulele firave răsărite nu pot rezista concurenţei cu buruienile şi  cu condiţiile pedoecologice nefavorabile.

Această disciplină are menirea de a forma competenţe necesare unui specialist în domeniul împăduririlor, având ca obiectiv fundamental de formare la studenţi a unor aptitudini şi abilităţi la crearea noilor arborete în baza unor tehnologii moderne fundamentate ecologic, ceea ce contribuie la ameliorarea stării mediului înconjurător. Materia studiată la această disciplină serveşte drept suport pentru studierea altor discipline de domeniu.

Self enrolment (Student)
Self enrolment (Student)