Opțiuni înscriere

Istoria culturii și civilizației europene
Anul II

Cursul îi va familiariza pe studenți cu cele mai importante și remarcabile valori spirituale și materiale create de omenire pe parcursul dezvoltării sale istorice, îndeosebi pe continentul european, în domeniile artei, religiei, mitologiei, tradițiilor, științei, moralei, obiceiurilor, mentalităților, educației, învățământului, modului de viață al oamenilor în epoci istorice distincte.

Cultura şi civilizaţia europeană reprezintă prin sine o sinteză de realizări ale mai multor popoare atât din trecutul istoric al continentului cât și din contribuția contemporană a fiecărei națiuni în parte. Valorile și cunoștințele preluate de la civilizațiile mai vechi, le-au piermis europenilor să-și edifice o civilizație proprie, inedită și aflată într-un proces de perfecțiunne continuă. Sistemul valorilor europene s-a format pe parcursul mai multor secole, fiind răspândit ulterior pe alte continente. Civilizația europeană a jucat și joacă un rol important la răspândirea pe scară mondială a valorilor generale ale umanității.

Însuşirea de către studenţi a evenimentelor şi fenomenelor de bază ale culturii și civilizației europene are un rol deosebit de important pentru pregătirea specialistului în domeniul ştiinţelor umanitare. Cursul orientează spre formarea unei viziuni asupra principalelor coordonate ale culturii și civilizației europene şi al specificului evoluţiei sale în raport cu civilizaţiile. Pe lângă aceasta, unul din scopurile exprese ale cursului este familiarizarea studenţilor cu problemele controversate ale culturii universale, aprofundarea legăturii cauză-eveniment (fenomen) - cauză – consecinţe, cultivarea la studenţi a aptitudinilor de cercetător al legităţilor evoluţiei societăţii şi rolului culturii în societate în general.

Autoînscriere (Student)
Autoînscriere (Student)