Opțiuni înscriere

Chimia produselor alimentare
Anul II

  

        Obiectivul principal al cursului  Chimia produselor alimentare este de a asigura un nivel  de cunoştinţe sistematizate şi actualizate, necesar şi suficient pentru a forma specialişti de înaltă calificare în domeniul chimiei alimentare şi siguranţei alimentelor. Acest domeniu este de-o  importanţă majoră pentru viaţa şi sănătatea omului şi tot mai răspîndit în contextul dezvoltării contemporane, a globalizării şi a creşterii riscului alimentar pentru sănătate.

   Programul de studii are ca obiective curente instruirea teoretică a studenţilor pentru  cunoaşterea şi aplicarea măsurilor de creştere a calităţii în sistemul de alimentaţie şi procesare a alimentelor. Disciplina dată include următoarele: studiul  transformării componenţilor din alimente la procesare : hidroliză glucidelor, degradarea lor termică, îmbrunarea şi caramelizarea; oxidarea grăsimilor , degradarea proteinelor, fotodegradarea principiilor active, biodeteriorarea alimentelor şi măsuri de prevenire în procesele de diminuare  a calităţii produselor alimentare  la procesare şi păstrare.

      Instruirea practică  include  dezvoltarea abilităţilor de aplicare practică a noţiunilor teoretice şi tehnicilor experimentale, caracterizarea  şi determinarea parametrilor care permit controlul transformărilor chimice şi enzimatice a componentelor alimentelor, cunoaşterea micronutrienţilor din alimente ( minerale, vitamine şi substanţe bioactive) şi efectele acestora asupra organismului uman; întocmirea unui buletin de analiză şi asumarea responsabilităţii semnării acestuia.

Cursul de lecţii la disciplina Chimia produselor alimentare este elaborat pentru studenţii ciclului I licenţă, a. III ce se specializează    în domeniul „Tehnologii chimice industriale” din cadrul  departamentului CIE, Facultatea  de Chimie şi Tehnologie Chimică , USM.

  

Autoînscriere (Student)
Autoînscriere (Student)
Autoînscriere (Student)
Autoînscriere (Student)