Opțiuni înscriere

Contabilitate bancara
Anul II

Disciplina „Contabilitatea bancară",  reprezintă o parte continuă a cursului de contabilitate pentru studenţii de la specialitatea ”Contabilitate” și Finanțe și bănci. 

Disciplina „Contabilitate bancară” urmăreşte scopul de forma şi/sau dezvolta abilități de evidență și gestiune a fluxurilor financiare; evaluarea deciziilor financiare privind atragerea surselor de pe piața financiară; analiză și prezentare a informației ale băncilor comerciale. În rezultatul studierii disciplinei ” Contabilitate bancară”, studenţii specialității Finanțe și bănci vor fi capabili să utilizeze concepte, teorii, metode și instrumente de gestiune și analiză a operațiunilor bancare, a performanței financiare în realizarea de sarcini profesionale în condiţii de autonomie restrânsă sau asistenţă calificată, cum ar fi: identificarea, planificarea necesarului și atragerea de resurse financiare; alocarea eficientă a resurselor financiare atrase în active; gestiunea riscurilor operaționale și financiare cu ajutorul pârghiilor (leverului); evaluarea performanțelor financiare și elaborarea de rapoarte pentru organele de conducere a entității etc.  

Disciplina „Contabilitatea bancară" ocupă un loc important în formarea competențelor specifice ale programului de formare profesională în domeniul contabilității. Cuprinde studierea terminologiei cu conţinutul ei specific și principiile care stau la baza organizării contabilităţii bancare.

Misiunea curricului la disciplina „Contabilitatea bancară” este de a forma specialistului în domeniul contabilității competențe profesionale și finalități, de a organiza la nivel de instituție bancară contabilitatea activităților aferente operațiile: de plată fără numerar, de trezorerie,  de credite, de depozite, valutare, de capital propriu, de venituri și cheltuieli, de întocmirea şi prezentarea Situațiilor financiare.

Autoînscriere (Student)
Autoînscriere (Student)
Autoînscriere (Student)
Autoînscriere (Student)
Autoînscriere (Student)
Autoînscriere (Student)
Autoînscriere (Student)
Autoînscriere (Student)
Autoînscriere (Student)
Autoînscriere (Student)