Einschreibeoptionen

Metode de rezonanță
Semestrul II

Realizările în domeniul chimiei ar fi imposibile fără de metodele fizice moderne de cercetare, care au devenit un atribut necesar şi obligatoriu al fiecărui chimist cercetător. Cursul „Metode de rezonanţă” are ca scop familiarizarea studenţilor cu spectroscopia RMN şi RES care au găsit aplicaţie în studiul unui cerc foarte larg de probleme ale chimiei. Aplicată iniţial pentru studiul protonilor şi extinsă ulterior pentru o serie de alţi nuclizi (13C, 19F, 31P, 17O  etc.), spectroscopia RMN a devenit în prezent cea mai importantă metodă de studiu a structurii, configuraţiei compuşilor organici şi coordinativi.

Obiectivele de bază ale disciplinei „Metode de rezonanţă” cuprind formarea gândirii în metodologia de analiză structurală a unui compus coordinativ şi dobândirea abilităţilor practice necesare acestei analize. Orele de curs abordează descrierea metodelor spectroscopiei de rezonanţă pe diferite nuclee şi a spectroscopiei electronice de spin, explicarea avantajelor şi particularităţilor acestora, precum şi modalităţii de prelucrare a rezultatelor unei analize spectroscopice. Lucrările practice, corelate cu tematica cursului, urmăresc însuşirea de către studenţi nu numai a metodologiei de executare a unei analize spectroscopice, dar şi, ceea ce este mai important, a prelucrării şi interpretării corecte a rezultatelor obţinute în scopul identificării compoziţiei şi structurii compusului investigat.

Studiul  disciplinei „Metode de rezonanţă” dezvoltă  atitudinea  pozitivă  faţã  de  domeniul ştiinţific şi promoveazã un sistem de valori ştiinţifice, având ca finalitate evaluarea riguroasă a compoziţiei, structurii, proprieăţilor fizico-chimice, biologice/farmacologice şi a calităţii produselor chimice şi implicit protejarea vieţii, a sănătăţii şi protecţia mediului.

cotovaia.aliona
cotovaia.aliona