Opțiuni înscriere

Colecții și biblioteci digitale
Anul IV

Bibliotecile la etapa actuală îşi desfăşoară activitatea într-un nou context informaţional şi de comunicare ele fiind de fapt, acele structuri de informare şi documentare care trebuie să capitalizeze, prelucreze, disponibilizeze şi să valorifice în forme specifice resurse informaţionale şi documentare din cele mai diverse. Bibliotecile trebuie să se preocupe de elaborarea şi punerea în aplicare a noi modele de organizare a informaţiei; să stabilească şi să furnizeze criteriile de regăsire a informaţiei; să asigure selectivitatea în regăsirea informaţiei; să elaboreze produse şi servicii de informare electronice accesibile prin Internet.

Metodologic, disciplina „Colecții și biblioteci digitale” este bazată pe familiarizarea studenților cu principiile tehnologice de funcționare a bibliotecii electronice, de utilizare a colecţiilor digitale şi cu alte elemente din sistemul modern al tehnologiei informaţionale.

Scopul disciplinei este de a forma studenților un set de competenţe şi cunoştinţe necesare pentru a lucra cu resursele electronice, de a organiza activitatea practică de utilizare a colecțiilor și bibliotecilor digitale disponibile prin Internet.

„Colecții și biblioteci digitale” presupune că după finalizarea acestui curs studenții vor avea competenţe în utilizarea colecțiilor și bibliotecilor digitale, vor avea abilităţi de căutare şi de selectare a resurselor electronice disponibile de la distanţă, să ofere servicii de calitate pentru utilizator.


BAI_FR_2023
BAI_FR_2023