Cursul este destinat studenților alolingvi care își fac studiile la Facultatea de Fizică și Inginerie. Este proiectat pentru 120 de ore (60 de ore în sem. 1 și 60 de ore în sem. II). Principala finalitate a cursului este formarea competenței de comunicare academică în limba română.
Curs Electricitate și magnetism pentru studenți, sectia Frecventa redusă (varianta scurtata)
Prezentările in format electronic.
Cursul este destinat studenţilor alolingvi de la anul I Licență.
Curriculumul este prevăzut pentru 120 de ore contact direct şi are ca scop: aprofundarea şi perfecţionarea competenţelor lingvistice şi comunicative ale studenţilor.
Studiul se va orienta spre formarea competenţelor generice şi specifice, spre aplicarea în activitatea profesională a cunoştinţelor asimilate. Aceasta se va realiza în baza unor texte integrale, a unor fragmente de text, plasând accentele pe aspectele lexicale, gramaticale şi comunicative. Spectrul tematic e racordat la cerinţele specialităţii, se axează pe următoarele direcţii principale: asimilarea vocabularului tematic, explorarea textului, însuşirea gramaticii aplicative, studii de caz şi crearea situaţiilor de comunicare cu orientare profesională.
Данный курс представляет собой введение в основы дискретной математики, математической логики и теории алгоритмов.
Obiectivul de bază al cursului Tehnici de comunicare în limba română rezidă în a-i ajuta pe studenți să stăpânească competențe de comunicare în calitate de vorbitori dinamici ai limbii române, ceea ce le va permite să-și continuie studiile în limba oficială a statului, drept urmare, le va oferi posibilitatea de a se încadra mai lesne în mediul socioeconomic și cultural al țării. Astfel, se va contribui la formarea cadrelor, al căror profesionalism și inteligență vor fi actualizate prin limbaj, limba fiind instrumentul lor principal de lucru.
Studentul va putea să se exprime nuanțat pe marginea unor subiecte de actualitate, axate pe realitatea social-economică din republica noastră, exprimându-și argumentat și convingător opinia. Se va opera în mod deosebit cu bazele limbajului de specialitate. Studentul va putea utiliza, în comunicarea orală, lexicul adecvat specialității alese. Cunoștințele acumulate se vor materializa în comunicarea scrisă (întocmirea diverselor tipuri de scrisori oficiale și acte corespunzătoare domeniului de activitate).
Formele de activitate în cadrul cursului sunt variate: seminare, lucru individual, lucrări de control, realizarea pe parcursul semestrului a mai multor teste (după anumite cicluri de teme), examen prin testare (scris).
Textele propuse pentru lectură, analiză și discuții actualizează limbajul de specialitate. În aceste tipuri de texte se întâlnesc expresii uzuale, șabloane și structuri-stereotip, specifice exprimării curente.
La finele acestui curs studentul va putea întreține discuție cu profesioniști din domeniul respectiv sau adiacente acestuia.
Familiarizarea studenţilor cu noţiunile teoretice de baze de date şi sisteme de creare și modelare a bazelor de date, cu aplicaţii practice. Cursul cuprinde studiul modelelor de baze de date, a metodelor de proiectare a bazelor de date, a sistemelor de proiectare asistată a bazelor de date cu generare de sisteme aplicativ de baze de date.. Atenţie ridică se acordă părţii practice de proiectare şi obținere a bazelor de date; utilizării formelor de normalizare pentru optimizarea rezultatului şi exploatării rezultatului; cercetării softurilor noi şi integrarea lor în practică, aplicarea CASE-sistemelor pentru optimizarea rezultatului.
Cursul va contine materiale pentru teorie si pentru seminar.
SQL este cel mai frecvent utilizat limbaj de baze de date. Indiferent de genul de ocupaţie a specialistului: elaborator de aplicaţii, administrator de baze de date, disigner aplicaţii Web sau utilizator Microsoft Office, cunoştinţele solide de lucru cu SQL reprezintă o componentă importantă a interacţiunii cu bazele de date.
Disciplina "Mecanica. Fizica moleculară" face parte din sistemul de ştiinţe generale şi este orientată spre aprofundarea cunoştinţelor studenţilor referitor la legile fundamentale ale mecanicii, fizicii moleculare şi aplicarea lor. Cursul de Fizică I este destinat studenţilor anului I, specialitatatea "Tehnologia informaţiei".
Основными задачами курса является изучение теоретических, методологических и практических проблем построения реляционных баз данных, принципах проектирования структур БД на основе реляционной алгебры и метода ER-диаграмм и методах приведения структур БД к нормальным формам.
Cursul limba engleză de specialitate (IT) este destinat studenților ce studiază tehnologiile informaționale si care după absolvire vor activa în domeniul IT. Cursul de asemenea va fi foarte util pentru cei care vor colabora cu companiile străine, sau vor ieși pe piața internațională.
În procesul studiilor fiecare student își va îmbogăți considerabil vocabularul, ceea ce îi va permite în continuare, să citească în limba engleză literatura și documentația specializată. Cursul English for Computer Engineering este o practică prețioasă de vorbire și scris, deoarece fiecare lecție va include astfel de etape ca: ascultarea dialogurilor între purtătorii limbii, discutarea ultimilor noutăți în IT și consolidarea materialului studiat, citirea articolelor tematice și în sfîrșit temele foarte variate.
Disciplina Limba străină (Limba engleză de specialitate) se axează pe studiul mai aprofundat al terminologiei informatice, cu scopul de a ajuta studenţii să obţină un set specific de competenţe-cheie necesare pentru formarea specialistului in domeniul Tehnologiilor Informaţionale. Limba engleză de specialitate presupune utilizarea mai ampla a materialului lingvistic ce ţine de specialitatea studenţilor. Studierea acestui limbaj îmbogăţeşte vocabularul şi dezvoltă deprinderea de a discuta pe teme strîns legate de specializarea studenţilor.